JADŁOSPIS WRZESIEŃ 2019

Poniedziałek 2 września 2019
 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 2.09. - 6.09.2019 r

 

Poniedziałek – 02.09.19 r

Śniadanie

Kaszka orkiszowa na mleku /kasza orkiszowa- gluten, mleko/

 

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką /wywar mięsny: szynka wieprzowa; warzywny: marchewka, seler, zielona pietruszka, ziemniaki, przyprawy/

 

Makaron z serem białym, jogurtem naturalnym i brzoskwinią /makaron pszenny: mąka pszenna – gluten, jajko, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, cukier, brzoskwinia/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo orkiszowe /mąka orkiszowa, pszenna - gluten, drożdże/, pasztet pieczony, papryka czerwona

 

Wtorek – 03.09.19 r

Śniadanie

Pieczywo orkiszowe z masłem, ser żółty, pomidor /mąka orkiszowa - gluten, drożdże, masło z mleka, ser żółty z mleka/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Nektarynka

Obiad

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem/wywar warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%, makaron pszenny- gluten, jajko, zielona pietruszka, przyprawy/

 

Pulpeciki drobiowe w sosie warzywnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem /mięso mielone drobiowe, mąka pszenna - gluten, jajka, marchewka, seler, cukinia, papryka czerwona, przyprawy, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kapusta pekińska, ogórek, pomidor, oliwa/

Kompot

Podwieczorek

Koktajl owocowy na kefirze z płatkami owsianymi /kefir z mleka, owoce, płatki owsiane - gluten/

 

Środa – 04.09.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi i żurawiną /mleko, płatki jęczmienne - gluten/

II Śniadanie

Marchewka, chrupki kukurydziane

Obiad

Zupa grysikowa na rosole /wywar mięsny drobiowy: kurczak – warzywny: marchewka, seler, por; kapusta włoska, kalafior, brokuł, kasza manna z pszenicy - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/

Gulasz wieprzowy z cukinią, papryką i pomidorami, kasza gryczana, surówka z marchewki i jabłka /łopatka wieprzowa, mąka z amarantusa, mąka typ 500 - gluten, cukinia, papryka, pomidory, kasza gryczana, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce/

 

 

 

 

 

 

Czwartek – 05.09.19 r

Śniadanie

Pieczywo wieloziarniste z masłem/mąka pszenna, orkiszowa – gluten, masło z mleka/, parówka, ketchup, herbata z cytryną

II Śniadanie

Śliwka

Obiad

Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/ 

 

Ryż z musem owoce leśne /ryż, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, borówka, jeżyna, malina/

Kompot

Podwieczorek

Kisiel truskawkowy/truskawki, mąka ziemniaczana, woda, cukier/, wafle ryżowe 2 szt.

 

Piątek  - 06.09.19 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewką /mąka pszenna, żytnia – gluten, masło z mleka, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/,             kawa inka z miodem /kawa inka – gluten, mleko, miód/

II Śniadanie

Owoce sezonowe

Obiad

Krem z zielonego groszku zabielany z groszkiem ptysiowym /wywar warzywny: marchewka, seler; groszek zielony, jogurt naturalny z mleka, groszek ptysiowy: masa jajowa pasteryzowana, woda, mąka pszenna - gluten, tłuszcz roślinny palmowy, sól, przyprawy/

 

Filet z dorsza panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem i dżemem owocowym /mąka pszenna- gluten, masło z mleka/

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 9.09. – 13.09.2019 r

 

Poniedziałek – 9.09.19 r

Śniadanie

Kaszka manna na wodzie z jabłkami /woda, kasza manna, jabłko, cynamon/

II Śniadanie

Morela

Obiad

Zupa jarzynowa, zabielana z ziemniakami/marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, mleko 3,2%,  pietruszka natka, przyprawy/

Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Pszenica z miodem na mleku 2%

 

Wtorek – 10.09.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, jajecznica /mąka pszenna, żytnia - gluten, drożdże, masło z mleka, jajka/,kawa inka z miodem /gluten, mleko, miód/

II Śniadanie

Marchewka, wafle ryżowe 2 szt.

Obiad

Żurek z kiełbasą i ziemniakami   /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

 

Naleśniki z jabłkami /mąka pszenna - gluten, mąka żytnia- gluten, jajka, mleko 1,5%, jabłka, cukier brązowy/

Kompot

Podwieczorek

Koktajl borówkowy/jogurt naturalny, borówki świeże, cukier/

 

Środa – 11.09.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami / mleko, płatki owsiane - gluten/                           

II Śniadanie

Gruszka

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Chrupiące paluszki drobiowe w płatkach kukurydzianych, ziemniaki z koperkiem, mizeria ze śmietaną  /filet z kurczaka, płatki kukurydziane, jajka, mleko 2%, mąka orkiszowa- gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, świeży ogórek, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo chrupkie z dżemem owocowym

 

 

 

 

 

Czwartek  - 12.09.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, sałatka z kulkami mocy /mąka pszenna, żytnia – gluten, masło z mleka, ciecierzyca, pomidor, szczypiorek, oliwa z oliwek/, bawarka na mleku 2%

II Śniadanie

Brzoskwinia

Obiad

Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

Schab pieczony nadziewany marchewką w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z buraczków z jabłkiem /schab wieprzowy, mąka typ 500 - gluten, marchewka, kasza pęczak – gluten, buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce/

 

Piątek – 13.09.19 r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, pasta rybna – jajeczna /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka, tuńczyk- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Śliwka

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

Pierogi ruskie z cebulką, surówka z marchewki i jabłka /mąka pszenna- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ser biały z mleka, ziemniaki, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna- gluten/, pasztet pieczony, papryka czerwona

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 16.09. - 20.09.2019 r

 

 

Poniedziałek – 16.09.19 r

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku /płatki jaglane, mleko/

II Śniadanie

Banan

Obiad

Zupa ogórkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/ 

 

Kuskus z kurczakiem i warzywami w sosie curry /filet z kurczaka, marchewka karotka, cukinia, brokuły, pieczarki, mąka orkiszowa - gluten, śmietanka 30% z mleka,  curry, przyprawy, kasza Kus Kus - gluten/

Kompot

Podwieczorek

Koktajl malinowy z płatkami owsianymi/jogurt naturalny z mleka, maliny, cukier, płatki owsiane- gluten/

 

Wtorek – 17.09.19 r

Śniadanie

Pieczywo wieloziarniste z masłem, pasta z szynki z rukolą /mąka pszenna, żytnia – gluten, masło z mleka, szynka, rukola, jogurt naturalny z mleka/, herbata owocowa

II Śniadanie

Owoce sezonowe

Obiad

Krem z soczewicy z pomidorami, czosnkiem i grzankami /wywar warzywny: marchewka, seler; soczewica, pomidory pelatti, czosnek, grzanki pszenno-żytnie - gluten,  przyprawy/

Knedle ze śliwkami ze śmietaną na słodko /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, masło z mleka, śliwki, śmietana 18% z mleka, cukier trzcinowy/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo wieloziarniste /mąka pszenna , żytnia – gluten/ z masłem /z mleka/, polędwica z indyka, papryka czerwona

 

Środa – 18.09.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi słonecznikiem i rodzynkami /mleko, płatki jęczmienne - gluten/

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Krupnik zabielany z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/

 

Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem /z masłem z mleka/, sałata zielona z jogurtem naturalnym i rzodkiewką /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta – gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, sałata zielona, rzodkiewka, jogurt naturalny z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Galaretka wiśniowa /żelatyna, wiśnie, woda/, wafle ryżowe 2 szt.

 

 

 

 

Czwartek  - 19.09.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, parówka, ketchup /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Winogrona

Obiad

Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką / wywar mięsny: kości cielęce, kalafior,  marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/

Kopytka z musem malinowym /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, maliny, jogurt naturalny z mleka, cukier trzcinowy /

Kompot

Podwieczorek

Szarlotka ze świeżych jabłek /mąka tortowa - gluten, mąka żytnia - gluten, jajko, jabłka, cukier trzcinowy, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia/

 

Piątek – 20.09.19 r

Śniadanie

Bułka grahamka, pasta jajeczna ze szczypiorkiem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Morela

Obiad

Barszcz biały zabielany z ziemniakami /barszcz w butelce - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/

Pulpeciki rybne w sosie koperkowym, kasza jęczmienna surówka z kapusty czerwonej z jabłkami i cebulką  /filet z dorsza - ryba, mąka pszenna - gluten, śmietana 18% z mleka, świeży koperek, kasza jęczmienna – gluten, kapusta czerwona, jabłko, cebula, olej, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Kefir /z mleka/ z jabłkami i chrupkami kukurydzianymi

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 23.09. - 27.09.2019 r

 

 

Poniedziałek – 23.09.19 r

Śniadanie

Pieczywo wieloziarniste z masłem, jajecznica /mąka pszenna, mąka żytnia – gluten, masło z mleka, jajka/, herbata zielona

II Śniadanie

Banan

Obiad

Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, pietruszka natka, ziemniaki, przyprawy/

Ryż z kaszą jaglaną zapiekany z jabłkami i cynamonem oraz polewą jogurtowo-miodową /ryż biały, kasza jaglana, jabłka, cynamon, jogurt z mleka, miód/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo orkiszowe /gluten/ z masłem /z mleka/, filet z kurczaka, papryka czerwona

 

Wtorek – 24.09.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko/

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Zupa pomidorowa zabielana z makaronem /wywar warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%,  jajko, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko, zielona pietruszka, przyprawy/

 

Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Domowy deser owocowy/twarożek z mleka, jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe: borówki, cynamon/

 

Środa – 25.09.19 r

Śniadanie

Chleb słonecznikowy z masłem, jajko, pomidor, szczypiorek /mąka pszenna – gluten, drożdże, masło z mleka, jajko/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Kiwi

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Filet drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem na ciepło /filet z kurczaka, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta- gluten, jajka, mleko 2%, marchewka, groszek, masło z mleka, śmietana 12% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt naturalny /z mleka/

 

 

 

Czwartek  - 26.09.19 r

Śniadanie

Kaszka orkiszowa na mleku /kasza orkiszowa- gluten, mleko/

 

II Śniadanie

Owoce sezonowe

Obiad

Zupa koperkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kaczka,  śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/

Klopsy w sosie pomidorowym,  ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków z jabłkiem /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta - gluten, pomidory pelatti, mąka typ 500 - gluten, śmietana 12% z mleka, buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem, surówka z marchewki, pomarańczy, słonecznika/mąka pszenna- gluten, masło z mleka, marchewka, pomarańcza, słonecznik/

 

Piątek – 27.09.19 r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, pasta rybna /mąka pszenna– gluten, drożdże, makrela - ryba, szczypiorek, papryka, cebula, majonez - jajko, przyprawy/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Winogrona, chrupki kukurydziane

Obiad

Krem z selerowo - marchewkowy z grzankami ziołowymi /wywar warzywny: marchewka, seler, por, ziemniaki, jogurt naturalny z mleka, mąka pszenna, żytnia – gluten, przyprawy/

 

Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym, z serem żółtym/makaron: mąka pszenna – gluten, jajko, szpinak mrożony, śmietana 18%, mąka pszenna, jajka, ser żółty z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Ciasto kruche z owocami sezonowymi/mąka krupczatka pszenna - gluten, masło 82% z mleka, jajka, proszek do pieczenia, cukier, śmietana 18% z mleka, owoce/

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 30.09.2019 r

 

 

Poniedziałek – 30.09.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi i żurawiną /mleko, płatki jęczmienne - gluten/

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Zupa grysikowa na rosole /wywar mięsny drobiowy: kurczak – warzywny: marchewka, seler, por; kapusta włoska, kalafior, brokuł, kasza manna z pszenicy - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/

 

Kluski na parze z musem borówkowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, świeże borówki/

Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna- gluten/, pasztet pieczony, papryka czerwona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Powrót do poprzedniej strony