JADŁOSPIS SIERPIEŃ 2019

Czwartek 25 lipca 2019
 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94                                      Jadłospis od 1.08. - 2.08.2019 r

 

Czwartek  - 1.08.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi i żurawiną /mleko, płatki jęczmienne - gluten/

 

II Śniadanie

Kalarepka do chrupania

Obiad

Zupa ogórkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/ 

 

Penne z kurczakiem i ze szpinakiem w sosie śmietanowym, z serem żółtym

/filet drobiowy, szpinak mrożony, śmietana 18% z mleka, mąka pszenna - gluten, jajka, ser żółty z mleka, przyprawy, makaron: mąka pszenna – gluten, jajko/

Kompot

Podwieczorek

Domowy deser owocowy /twarożek z mleka, jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe, cynamon/

 

Piątek –2.08.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni, pasta jajeczna ze szczypiorkiem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Owoc sezonowy, chrupki kukurydziane

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

 

Filet z dorsza w sosie koperkowym, ryż,  surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka pszenna - gluten, śmietana 18% z mleka, świeży koperek, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt naturalny /jogurt z mleka/ z malinami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94                                      Jadłospis od 5.08. - 9.08.2019 r

 

Poniedziałek – 5.08.19 r

Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste, schab pieczony, ogórek małosolny /mąka pszenna, żytnia – gluten, masło z mleka/, kawa inka z miodem /kawa inka – gluten, mleko 2%/

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Barszcz biały zabielany z kiełbasą i ziemniakami /kiełbasa, barszcz w butelce - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/

 

Ryż z musem owoce leśne /ryż, owoce leśne, jogurt naturalny z mleka, cukier trzcinowy/

Kompot

Podwieczorek

Drożdżówka wiśniowa /mąka pszenna- gluten, masło z mleka, mleko, cukier, drożdże, jajka, wiśnie/

 

Wtorek – 6.08.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi /mleko, płatki ryżowe/

II Śniadanie

Marchewka, chrupki kukurydziane

Obiad

Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

Pieczeń rzymska w sosie chrzanowym, kasza gryczana, surówka z buraczków z jabłkiem/mięso mielone wieprzowo – wołowe, jajka, mąka pszenna typ 500 - gluten, chrzan, śmietana 30% z mleka, kasza gryczana – gluten, mleko, masło z mleka, buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Galaretka domowa malinowa z owocami /woda, żelatyna, maliny, stewia w proszku/, wafle ryżowe 2 szt.

 

 

Środa – 7.08.19 r

Śniadanie

Weka z masłem, dżem owocowy /mąka pszenna– gluten, drożdże, masło z mleka/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Nektarynka

Obiad

Zupa grysikowa na rosole /wywar mięsny drobiowy: kurczak – warzywny: marchewka, seler, por; kapusta włoska, kalafior, brokuł, kasza manna z pszenicy - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/

Kotlet pożarski, młode ziemniaki z koperkiem, sałata zielona z jogurtem naturalnym i rzodkiewką /mięso mielone drobiowe, jajka, bułka tarta - gluten, przyprawy, ziemniaki, mleko, masło z mleka, sałata zielona, rzodkiewka, jogurt naturalny z mleka, przyprawy /

Kompot

Podwieczorek

Jogurt naturalny /jogurt z mleka/ z borówkami

 

 

Czwartek  - 8.08.19 r

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku /płatki jaglane, mleko/

II Śniadanie

Owoc sezonowy

Obiad

Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką /wywar mięsny: szynka wieprzowa; warzywny: marchewka, seler, zielona pietruszka, ziemniaki, przyprawy/

 

Kluski leniwe z masłem i musem malinowym /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, ser biały z mleka, masło z mleka, maliny, cukier/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo orkiszowe z masłem /mąka orkiszowa, pszenna - gluten, drożdże, masło z mleka /, ser żółty, papryka czerwona

 

Piątek – 9.08.19 r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewką /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Banan

Obiad

Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką /kalafior,  marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/

 

Filet z dorsza panierowany, ryż, młody kalafior z masłem i bułką/filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ryż, kalafior, masło z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Koktajl malinowy /jogurt naturalny, maliny świeże, cukier/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94                                      Jadłospis od 12.08. - 16.08.2019 r

Poniedziałek – 12.08.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, jajecznica  /mąka pszenna, żytnia - gluten, drożdże, masło z mleka, jajka/, kawa inka z miodem /gluten, mleko, miód/

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, pietruszka natka, przyprawy/

 

Makaron z sosem szpinakowo - serowym / makaron: mąka pszenna – gluten, jajko, szpinak mrożony, śmietana 18%, mąka pszenna, jajka, ser topiony z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna- gluten/, pasztet pieczony, papryka czerwona

 

Wtorek – 13.08.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi słonecznikiem i rodzynkami /mleko, płatki jęczmienne - gluten/

II Śniadanie

Arbuz, chrupki kukurydziane

Obiad

Krem z brokuł z grzankami razowymi /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, ziemniaki, brokuły, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

 

Kuskus z kurczakiem i warzywami w sosie curry, sałata zielona z jogurtem naturalnym i rzodkiewką /filet z kurczaka, marchewka karotka, cukinia, brokuły, pieczarki, mąka orkiszowa - gluten, śmietanka 30% z mleka,  curry, sałata zielona, rzodkiewka, jogurt naturalny z mleka, przyprawy, kasza Kus Kus - gluten/

Kompot

Podwieczorek

Deser owocowy /twarożek z mleka, jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe: borówki, cynamon/

 

Środa – 14.08.19 r

Śniadanie

Kaszka orkiszowa z owocami na mleku /kasza orkiszowa- gluten, mleko, owoce sezonowe/

II Śniadanie

Owoc sezonowy

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

 

Klopsy w sosie pomidorowym,  ziemniaki z koperkiem, surówka z selera ze śmietaną i rodzynkami /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta - gluten, pomidory pelatti, mąka typ 500 - gluten, śmietana 12% z mleka, seler, śmietana 18% z mleka, rodzynki, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Szarlotka ze świeżych jabłek /mąka tortowa - gluten, mąka żytnia - gluten, jajko, jabłka, cukier trzcinowy, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia - gluten/

 

Czwartek  - 15.08.19 r

Śniadanie

 

II Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

 

Piątek – 16.08.19 r.

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem, pasta rybna – jajeczna /mąka pszenna – gluten, drożdże, masło z mleka, tuńczyk- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Winogrona, ciasteczka korzenne

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

Pierogi ruskie z cebulką, surówka z marchewki i jabłka /mąka pszenna- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ser biały z mleka, ziemniaki, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo chrupkie z dżemem owocowym

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94

Jadłospis od 19.08. - 23.08.2019 r

 

Poniedziałek – 19.08.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, twarożek czosnkowy z pomidorem i szczypiorkiem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, masło z mleka, ser biały z mleka, czosnek/, mleko 2%

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Zupa pomidorowa zabielana z makaronem /wywar warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%, makaron pszenny- gluten, jajko, zielona pietruszka, przyprawy/

 

Risotto z grillowanym kurczakiem, cukinią, pomidorami i papryką /filet z kurczaka, ryż, cebula, cukinia, pomidory, papryka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Bułka cynamonowa /mąka pszenna- gluten, masło z mleka, mleko, cukier, wanilia, drożdże, jajka/

 

Wtorek – 20.08.19 r

Śniadanie

Pieczywo pełnoziarniste z masłem /mąka pszenna, mąka żytnia – gluten, masło z mleka/, szynka drobiowa, sałata zielona, ogórek świeży, herbata z cytryną

II Śniadanie

Owoc sezonowy

Obiad

Zupa koperkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kaczka,  śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/

 

Makaron z serem białym i musem borówkowym /makaron pszenny: mąka pszenna – gluten, jajko, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, cukier, borówki/

Kompot

Podwieczorek

Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna– gluten, drożdże, masło z mleka/, ser żółty /z mleka/, ogórek zielony

 

Środa – 21.08.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami owsianymi i żurawiną /mleko, płatki owsiane - gluten/

II Śniadanie

Nektarynka

Obiad

Krem z soczewicy z pomidorami i czosnkiem i grzankami /wywar warzywny: marchewka, seler; soczewica, pomidory pelatti, czosnek, grzanki pszenno-żytnie - gluten,  przyprawy/

 

Kotlet schabowy panierowany, młode ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym /schab, mąka pszenna - gluten, jajko, bułka tarta – gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, ogórki zielone, jogurt naturalny z mleka, pieprz, cytryna /

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, borówki, maliny/

 

 

Czwartek  - 22.08.19 r

Śniadanie

Pieczywo orkiszowe z masłem, pasztet pieczony, ogórek małosolny, kawa inka z miodem /mąka orkiszowa, pszenna - gluten, drożdże, masło z mleka, pasztet pieczony, kawa inka – gluten, mleko, miód/

II Śniadanie

Owoc sezonowy

Obiad

Żurek z kiełbasą i ziemniakami   /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

 

Kluski śląskie z sosem pieczarkowym, surówka chińska /ziemniaki, mąka pszenna- gluten, mąka ziemniaczana, jajka, pieczarki, śmietana 18% z mleka, biała kapusta, marchewka, oliwa z oliwek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Marchewka, pieczywo chrupkie /mąka pszenna, mąka żytnia – gluten/

 

Piątek – 23.08.19 r

Śniadanie

Pieczywo słonecznikowe z masłem, sałatka z kulkami mocy /mąka pszenna, żytnia – gluten, masło z mleka, ciecierzyca, pomidor, szczypiorek, oliwa z oliwek/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Banan

Obiad

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym / wywar warzywny: seler, kalafior, fasola biała, por, ziemniaki, śmietana 30% z mleka, groszek ptysiowy - gluten, przyprawy/

 

Pulpeciki rybne w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z marchewki z jabłkiem i pomarańczą /filet z dorsza - ryba, pomidory pelatti, śmietana 12% z mleka, kasza jęczmienna – gluten, marchewka, jabłko, pomarańcza, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Ciasto kruche z owocami sezonowymi /mąka krupczatka pszenna - gluten, masło 82% z mleka, jajka, proszek do pieczenia, cukier, śmietana 18% z mleka, owoce/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94

Jadłospis od 26.08. - 30.087.2019 r

 

Poniedziałek – 26.08.19 r

Śniadanie

Pieczywo orkiszowe z masłem /mąka orkiszowa, pszenna - gluten, drożdże, masło z mleka/, parówka, ketchup, herbata z cytryną

II Śniadanie

Owoc sezonowy, chrupki kukurydziane

Obiad

Krupnik zabielany z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/

 

Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/

Podwieczorek

Pszenica w miodzie z mlekiem 2%

 

Wtorek – 27.08.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka gotowana, ogórek zielony, szczypiorek /mąka pszenna, żytnia – gluten, masło z mleka/, bawarka na mleku 2% 

II Śniadanie

Morela

Obiad

Krem szpinakowo – ziemniaczany z grzankami /wywar mięsny: skrzydła z indyka; warzywny: marchewka, seler, ziemniaki, cebula, czosnek, szpinak, jogurt naturalny z mleka, przyprawy/

 

Schab pieczony nadziewany morelą w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z buraczków z jabłkiem /schab wieprzowy, mąka typ 500 - gluten, morela, kasza pęczak – gluten, buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Sałatka owocowa: winogrona, maliny, banan z posypką z płatków owsianych /gluten/ i jogurtem /z mleka/

Środa – 28.08.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko/

II Śniadanie

Owoc sezonowy

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

 

Pulpeciki drobiowe w sosie warzywnym, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem/mięso mielone drobiowe, mąka pszenna - gluten, jajka, marchewka, seler, cukinia, papryka czerwona, przyprawy, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kapusta pekińska, ogórek, pomidor, oliwa z oliwek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo wieloziarniste /mąka pszenna , żytnia – gluten/ z masłem /z mleka/, polędwica z indyka, papryka czerwona

 

Czwartek  - 29.08.19 r

Śniadanie

Kaszka manna na wodzie z jabłkami /woda, kasza manna, jabłko, cynamon/

II Śniadanie

Arbuz, wafle ryżowe

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

 

Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem, surówka z marchewki, pomarańczy, słonecznika /mąka pszenna- gluten, masło z mleka, marchewka, pomarańcza, słonecznik/

 

Piątek –30.08.19 r

Śniadanie

Pieczywo słonecznikowe z masłem, pasta rybna - jajeczna /mąka pszenna, żytnia – gluten, słonecznik, masło z mleka,  makrela - ryba, szczypiorek, papryka, cebula, majonez - jajko, przyprawy/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Nektarynka

Obiad

Zupa jarzynowa, zabielana z ziemniakami/marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, mleko 3,2%, pietruszka natka, przyprawy/

 

Kluski na parze z musem borówkowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, świeże borówki/

Kompot

Podwieczorek

Ciasto kruche z owocami sezonowymi /mąka krupczatka pszenna - gluten, masło 82% z mleka, jajka, proszek do pieczenia, cukier, śmietana 18% z mleka, owoce/

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Powrót do poprzedniej strony