JADŁOSPIS PAŹDZIERNIK 2019

Poniedziałek 30 września 2019
 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 1.10. - 4.10.2019 r

 

Poniedziałek – 30.09.19 r

Śniadanie

Kaszka orkiszowa na mleku /kasza orkiszowa- gluten, mleko/

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Zupa grysikowa na rosole /wywar mięsny drobiowy: kurczak – warzywny: marchewka, seler, por; kapusta włoska, kalafior, brokuł, kasza manna z pszenicy - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/

 

Kluski na parze z musem borówkowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, świeże borówki/

Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna- gluten/, pasztet pieczony, papryka czerwona

 

Wtorek – 1.10.19 r

Śniadanie

Pieczywo orkiszowe z masłem, ser żółty, pomidor, kakao na mleku 2% /mąka orkiszowa - gluten, drożdże, masło z mleka, ser żółty z mleka /

II Śniadanie

Gruszka

Obiad

Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

Schab pieczony nadziewany marchewką w sosie własnym, kuskus, surówka z białej kapusty z marchewką/schab wieprzowy, mąka typ 500 - gluten, marchewka, kuskus – gluten, biała kapusta, marchewka, oliwa z oliwek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Budyń śmietankowy z sokiem wiśniowym /mleko 3,2%, mąka ziemniaczana, masło z mleka, wiśnie/

 

Środa – 2.10.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi i żurawiną /mleko, płatki jęczmienne - gluten/

II Śniadanie

Banan

Obiad

Zupa grysikowa na rosole /wywar mięsny drobiowy: kurczak – warzywny: marchewka, seler, por; kapusta włoska, kalafior, brokuł, kasza manna z pszenicy - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/

Polędwiczki drobiowe w sosie curry, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków z jabłkiem /filet z kurczaka, wywar warzywny: marchewka, pietruszka, lubczyk; curry, śmietana 18% z mleka, mąka orkiszowa - gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Chałka z masłem /mąka pszenna- gluten, mleko, masło z mleka, jajko, drożdże/

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek – 3.10.19 r

Śniadanie

Pieczywo wieloziarniste z masłem /mąka pszenna, orkiszowa – gluten, masło z mleka/, parówka, ketchup, herbata owocowa

II Śniadanie

Winogrona

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

Pierogi z serem białym i polewą malinową /mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna - gluten, jajka, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, maliny, cukier brązowy/

Kompot

Podwieczorek

Kisiel truskawkowy /truskawki, mąka ziemniaczana, woda, cukier/

 

Piątek  - 4.10.19 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewką /mąka pszenna, żytnia – gluten, masło z mleka, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/,             kawa inka z miodem  /kawa inka – gluten, mleko, miód/

II Śniadanie

Nektarynka

Obiad

Zupa ogórkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/ 

 

Filet z dorsza panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem i dżemem owocowym /mąka pszenna- gluten, masło z mleka/

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 7.10. – 11.10.2019 r

 

 

Poniedziałek – 7.10.19 r

Śniadanie

Kaszka manna na wodzie z jabłkami /woda, kasza manna, jabłko, cynamon/

II Śniadanie

Pieczywo chrupkie z marchewką i papryką

Obiad

Zupa jarzynowa, zabielana z ziemniakami/marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, mleko 3,2%,  pietruszka natka, przyprawy/

Ryż z kaszą jaglaną zapiekany z jabłkami i cynamonem oraz polewą jogurtowo-miodową /ryż biały, kasza jaglana, jabłka, cynamon, jogurt z mleka, miód/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo wieloziarniste z masłem, ser żółty, ogórek zielony / mąka pszenna , żytnia – gluten, masło z mleka, ser żółty z mleka/

 

Wtorek – 8.10.19 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem, twarożek biały z pomidorem i szczypiorkiem /mąka pszenna - gluten, drożdże, masło z mleka, ser biały z mleka/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Gruszka

Obiad

Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

 

Pieczeń z indyka ze szpinakiem w sosie tymiankowym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem /filet z indyka, szpinak, mąka pszenna - gluten, śmietana 12% z mleka, tymianek świeży, kasza jęczmienna – gluten, , kapusta pekińska, ogórek, pomidor, oliwa/

Kompot

Podwieczorek

Drożdżówka wiśniowa /mąka pszenna- gluten, masło z mleka, mleko, cukier, drożdże, jajka, wiśnie/

 

Środa – 9.10.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami /mleko, płatki owsiane - gluten/,

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem /z masłem z mleka/, buraczki zasmażane /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta – gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, buraki, śmietana 18% z mleka, masło z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe/

 

 

 

Czwartek  - 10.10.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, weka z masłem, dżem owocowy  mąka pszenna– gluten, drożdże, masło z mleka/, bawarka na mleku 2%

II Śniadanie

Banan

Obiad

Zupa koperkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kaczka,  śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/

Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Koktajl malinowy z płatkami owsianymi /jogurt naturalny z mleka, maliny, cukier, płatki owsiane- gluten/

 

Piątek – 11.10.19 r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, pasta rybna – jajeczna /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka, tuńczyk- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Śliwka, chrupki kukurydziane

Obiad

Krem z brokuł z grzankami razowymi /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, ziemniaki, brokuły, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

Pierogi ruskie z cebulką, surówka z marchewki i jabłka /mąka pszenna- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ser biały z mleka, ziemniaki, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna- gluten/, pasztet pieczony, papryka czerwona

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 14.10. - 18.10.2019 r

 

Poniedziałek – 14.10.19 r

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku /płatki jaglane, mleko/

II Śniadanie

Owoce sezonowe

Obiad

Krem z soczewicy z pomidorami, czosnkiem i grzankami /wywar warzywny: marchewka, seler; soczewica, pomidory pelatti, czosnek, grzanki pszenno-żytnie - gluten,  przyprawy/

Knedle ze śliwkami ze śmietaną na słodko /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, masło z mleka, śliwki, śmietana 18% z mleka, cukier trzcinowy/

Kompot

Podwieczorek

Ciasto marchewkowe: mąka pszenna /gluten/, mąka razowa, marchewkowe, cukier trzcinowy, jaja, proszek do pieczenia /gluten/, masło /z mleka/

 

Wtorek – 15.10.19 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem, twarożek czosnkowy z pomidorem i szczypiorkiem /mąka pszenna - gluten, drożdże, masło z mleka, ser biały z mleka, czosnek/, herbata zielona

II Śniadanie

Winogrona

Obiad

Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką /wywar mięsny: szynka wieprzowa; warzywny: marchewka, seler, zielona pietruszka, ziemniaki, przyprawy/Kopytka z musem truskawkowym /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, maliny, jogurt naturalny z mleka, cukier trzcinowy /

 

Gulasz wieprzowy z cukinią, pomidorami i papryką, kasza gryczana, surówka z marchewki, jabłka z pomarańczą /szynka wieprzowa, mąka z amarantusa, mąka typ 500 - gluten, cukinia, pomidory, papryka, kasza gryczana, marchewka, jabłko, pomarańcza śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Koktajl owocowy na kefirze z płatkami owsianymi /kefir z mleka, owoce, płatki owsiane - gluten/

 

Środa – 16.10.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi słonecznikiem i rodzynkami /mleko, płatki jęczmienne - gluten/

II Śniadanie

Brzoskwinia

Obiad

Krupnik zabielany z jarzynami i zieloną pietruszką /kasza jęczmienna - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, pietruszka natka, sól morska, śmietana z mleka, przyprawy/

 

Filet drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z masłem i bułką /filet z kurczaka, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta- gluten, jajka, mleko 2%, fasolka, masło z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Galaretka domowa wiśniowa /żelatyna, wiśnie, woda, cukier brązowy/, ciasteczka owsiane

 

 

Czwartek  - 17.10.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka z indyka /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, masło z mleka/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Kiwi

Obiad

Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką / wywar mięsny: kości cielęce, kalafior,  marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/

Kluski śląskie z sosem warzywnym, surówka chińska /ziemniaki, mąka pszenna- gluten, mąka ziemniaczana, jajka, marchewka, seler, cukinia, papryka czerwona, śmietana 18% z mleka, biała kapusta, marchewka, oliwa z oliwek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem, surówka z marchewki, pomarańczy, słonecznika/mąka pszenna- gluten, masło z mleka, marchewka, pomarańcza, słonecznik/

 

Piątek – 18.10.19 r

Śniadanie

Bułka grahamka, pasta jajeczna ze szczypiorkiem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Barszcz biały zabielany z ziemniakami /barszcz w butelce - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/

Filet z dorsza w sosie koperkowym, ryż,  surówka z kapusty czerwonej z jabłkami i cebulką/filet z dorsza - ryba, mąka pszenna - gluten, śmietana 18% z mleka, świeży koperek, ryż, mleko, masło z mleka, kapusta czerwona, jabłko, cebula, olej, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce/

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 21.10. - 25.10.2019 r

 

 

Poniedziałek – 21.10.19 r

Śniadanie

Pieczywo wieloziarniste z masłem, jajecznica /mąka pszenna, mąka żytnia – gluten, masło z mleka, jajka/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Winogrona

Obiad

Zupa pomidorowa zabielana z makaronem /wywar mięsny: udka z kurczaka - warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%,  jajko, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko, zielona pietruszka, przyprawy/

 

Ryż z musem truskawkowym /ryż, truskawki, jogurt naturalny z mleka, cukier trzcinowy/

Kompot

Podwieczorek

Pszenica w miodzie z mlekiem 2%

 

Wtorek – 22.10.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, ogórek zielony /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, masło z mleka/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Gruszka

Obiad

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym / wywar warzywny: seler, kalafior, fasola biała, por, ziemniaki, śmietana 30% z mleka, groszek ptysiowy - gluten, przyprawy/

 

Potrawka z kurczaka, kasza pęczak, surówka z marchewki z jabłkiem i pomarańczą /filett z kurczaka, kasza pęczak, marchewka, jabłko, pomarańcza, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo orkiszowe /gluten/ z masłem /z mleka/, filet z kurczaka, papryka czerwona

 

Środa – 23.10.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko/

II Śniadanie

Kiwi

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Pulpeciki wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /schab bez kości, mąka typ 500 - gluten, jajka, mleko 2%, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Deser owocowy /twarożek z mleka, jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe, cynamon/

 

 

 

 

 

 

Czwartek  - 24.10.19 r

Śniadanie

Chleb słonecznikowy z masłem, jajko, pomidor, szczypiorek /mąka pszenna – gluten, drożdże, masło z mleka, jajko/, bawarka na mleku 2%

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Krem marchewkowy z pomarańczą z grzankami ziołowymi /wywar warzywny: marchewka, seler, pomarańcza, ziemniaki, jogurt naturalny z mleka, mąka pszenna, żytnia – gluten, przyprawy/

 

Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Szarlotka ze świeżych jabłek /mąka tortowa - gluten, mąka żytnia - gluten, jajko, jabłka, cukier trzcinowy, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia - gluten/

 

Piątek – 25.10.19 r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, pasta rybna /mąka pszenna– gluten, drożdże, makrela - ryba, szczypiorek, papryka, cebula, majonez - jajko, przyprawy/, herbata owocowa

II Śniadanie

Nektarynka

Obiad

Żurek z kiełbasą i ziemniakami   /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

 

Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym, z serem żółtym/makaron: mąka pszenna – gluten, jajko, szpinak mrożony, śmietana 18%, mąka pszenna, jajka, ser żółty z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt naturalny /jogurt z mleka/: płatki owsiane /gluten/, płatki jęczmienne /gluten/,banany suszone, rodzynki, płatki kukurydziane

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 28.10. - 31.10.2019 r

 

Poniedziałek – 28.10.19 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, parówka, ketchup /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Gruszka

Obiad

Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, pietruszka natka, ziemniaki, przyprawy/

Kaszotto z warzywami /kasza gryczana- gluten,, papryka, cebula, kukurydza, fasola żółta, olej rzepakowy/

Kompot

Podwieczorek

Kefir /z mleka/ z jabłkami i chrupkami kukurydzianymi

 

Wtorek – 29.10.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko/

II Śniadanie

Marchewka, wafle ryżowe

Obiad

Zupa kalafiorowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką /kalafior,  marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/

 

Kotlet „de volaille”, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /mięso mielone drobiowe, jajka, mleko 2,0%, bułka tarta - gluten, mąka orkiszowa - gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Koktajl truskawkowy z płatkami owsianymi /jogurt naturalny z mleka, truskawki mrożone, cukier, płatki owsiane- gluten/

 

 

Środa – 30.10.19 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi i żurawiną /mleko, płatki jęczmienne - gluten/

II Śniadanie

Mandarynka

Obiad

Zupa grysikowa na rosole /wywar mięsny drobiowy: kurczak – warzywny: marchewka, seler, por; kapusta włoska, kalafior, brokuł, kasza manna z pszenicy - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/

Gołąbki cygańskie z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym, ziemniaki /mięso wieprzowe, kasza jęczmienna - gluten, ryż, kapusta, pomidory pelatti, śmietana 12% z mleka, ziemniaki, mleko, masło z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Chałka z masłem /mąka pszenna- gluten, mleko, masło z mleka, jajko, drożdże/, powidła śliwkowe

 

 

 

 

Czwartek  - 31.10.19 r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, pasta rybna – jajeczna /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka, tuńczyk- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Banan

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

Makaron z serem białym, jogurtem naturalnym i brzoskwinią /makaron pszenny: mąka pszenna – gluten, jajko, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, cukier, brzoskwinia/

Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna- gluten/, polędwica z indyka, papryka czerwona

 

Piątek – 1.11.19 r

Śniadanie

 

II Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Powrót do poprzedniej strony