JADŁOSPIS STYCZEŃ 2020

Piątek 27 grudnia 2019
 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 6.01. – 7.01.2020 r

 

Poniedziałek – 6.01.20 r

Śniadanie

 

II Śniadanie

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

 

Wtorek – 7.01.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem, polędwica z indyka, ogórek świeży /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka, mięso z indyka/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Gruszka

Obiad

Zupa koperkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kaczka,  śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/

Spaghetti neapolitańskie z parmezanem /makaron pszenny – gluten, jajko, pomidory pelatti, ser parmezan z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce sezonowe/

 

Środa – 8.01.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami owsianymi i rodzynkami /mleko, płatki owsiane – gluten/

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem /z masłem z mleka/, marchewka z groszkiem /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta – gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, marchewka, groszek, masło z mleka, śmietana 12% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Chałka z masłem /mąka pszenna- gluten, mleko, masło z mleka, jajko, drożdże/, powidła śliwkowe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek  - 9.01.20 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, twarożek biały z pomidorem i szczypiorkiem /ser biały z mleka/, herbata z cytryną

II Śniadanie

Banan

Obiad

Zupa krem z dyni z grzankami/dynia, marchewka, pietruszka, seler, por, lubczyk, bazylia, pietruszka natka, sól morska, grzanki pszenno-żytnie - gluten,  przyprawy/

 

Gołąbki cygańskie z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym, ziemniaki /mięso wieprzowe, kasza jęczmienna - gluten, ryż, kapusta, pomidory pelatti, śmietana 12% z mleka, ziemniaki, mleko, masło z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Koktajl malinowy z płatkami owsianymi /jogurt naturalny z mleka, maliny, cukier, płatki owsiane- gluten/

 

Piątek – 10.01.20 r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, pasta rybna – jajeczna /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka, tuńczyk- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, bawarka na mleku 2%

II Śniadanie

Mandarynka

Obiad

Zupa jarzynowa z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, pietruszka natka, ziemniaki, przyprawy/

 

Pierogi ruskie z cebulką, surówka z marchewki i jabłka /mąka pszenna- gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ser biały z mleka, ziemniaki, marchewka, jabłko, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, polędwica z indyka, pomidor

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 13.01. - 17.01.2020 r

Poniedziałek – 13.01.20 r

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, parówka, ketchup, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Zupa ziemniaczana z zieloną pietruszką /wywar mięsny: szynka wieprzowa; warzywny: marchewka, seler, zielona pietruszka, ziemniaki, przyprawy/

 

Kluski na parze z musem borówkowym /mąka pszenna - gluten, drożdże, olej rzepakowy, jogurt naturalny z mleka, śmietana 12% z mleka, borówki/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo wieloziarniste z masłem, ser żółty, pomidor /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka, ser żółty z mleka/

 

Wtorek – 14.01.20 r

Śniadanie

Kaszka orkiszowa na mleku /kasza orkiszowa- gluten, mleko/

II Śniadanie

Banan

Obiad

Krem marchewkowy z pomarańczą z grzankami ziołowymi /wywar warzywny: marchewka, seler, pomarańcza, ziemniaki, jogurt naturalny z mleka, mąka pszenna, żytnia – gluten, przyprawy/

Klopsy w sosie pomidorowym, kuskus, surówka z białej kapusty z marchewką /mięso mielone wieprzowe, jajka, bułka tarta - gluten, pomidory pelatti, mąka typ 500 - gluten, śmietana 12% z mleka, kuskus – gluten, biała kapusta, marchewka, oliwa z oliwek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem, surówka z marchewki, pomarańczy, słonecznika /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka, marchewka, pomarańcza, słonecznik/

 

Środa – 15.01.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi i żurawiną /mleko, płatki jęczmienne - gluten/

II Śniadanie

Gruszka

Obiad

Zupa grysikowa na rosole /wywar mięsny drobiowy: kurczak – warzywny: marchewka, seler, por; kapusta włoska, kalafior, brokuł, kasza manna z pszenicy - gluten, zielona pietruszka, przyprawy/

Polędwiczki drobiowe w sosie curry, ziemniaki z koperkiem, surówka z buraczków z jabłkiem /filet z kurczaka, wywar warzywny: marchewka, pietruszka, lubczyk; curry, śmietana 18% z mleka, mąka orkiszowa - gluten, ziemniaki, mleko, masło z mleka, buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Budyń śmietankowy z sokiem wiśniowym /mleko 3,2%, mąka ziemniaczana, masło z mleka, wiśnie/, wafle ryżowe

 

 

 

 

 

Czwartek – 16.01.20 r

Śniadanie

Pieczywo wieloziarniste z masłem /mąka pszenna, naturalny zakwas żytni (mąka żytnia, woda), woda, sezam, nasiona słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, drożdże, sól, masło z mleka/,  jajecznica /jajka/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Kiwi

Obiad

Zupa gulaszowa z ziemniakami /mięso mielone wołowe, marchewka, seler, papryka, czosnek, koncentrat pomidorowy 30%, mąka z amarantusa/pszenna - gluten, przyprawy/

 

Naleśniki z serem białym, jogurtem naturalnym i polewą truskawkową/mąka pszenna - gluten, jajka, mleko 1,5%, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, truskawki, cukier brązowy/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, filet z kurczaka, papryka czerwona

 

Piątek  - 17.01.20 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidorem i rzodkiewką /mąka pszenna, żytnia – gluten, masło z mleka, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka/,             kawa inka z miodem  /kawa inka – gluten, mleko, miód/

II Śniadanie

Winogrona

Obiad

Zupa kalafiorowa zabielana z łazankami i zieloną pietruszką / wywar mięsny: kości cielęce, kalafior,  marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana 18% z mleka, makaron pszenny – gluten, jajko, pietruszka natka, lubczyk, sól morska, majeranek, koper/

Filet z dorsza panierowany, kasza jęczmienna, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, mąka kukurydziana, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, kasza jęczmienna, mleko, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Ciasto bananowe: mąka pszenna /gluten/, mąka razowa, banany, cukier trzcinowy, jaja, proszek do pieczenia /gluten/, masło /z mleka/

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 20.01. - 21.01.2020 r

 

 

Poniedziałek – 20.01.20 r

Śniadanie

Kaszka manna na wodzie z jabłkami /woda, kasza manna, jabłko, cynamon/

II Śniadanie

Kiwi

Obiad

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: udka z kurczaka - warzywny: marchewka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, mleko 3,2%,  zielona pietruszka, przyprawy/

 

Makaron z serem białym, jogurtem naturalnym i brzoskwinią /makaron pszenny: mąka pszenna – gluten, jajko, ser biały z mleka, jogurt naturalny z mleka, cukier, brzoskwinia/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, polędwica z indyka, rzodkiewka

 

Wtorek – 21.01.20 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna- gluten, drożdże, masło z mleka/, ser żółty, pomidor, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Gruszka

Obiad

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym / wywar warzywny: seler, kalafior, fasola biała, por, ziemniaki, śmietana 30% z mleka, groszek ptysiowy - gluten, przyprawy/

 

Potrawka z kurczaka, kasza pęczak, surówka z marchewki z jabłkiem i pomarańczą /firt z kurczaka, kasza pęczak, marchewka, jabłko, pomarańcza, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Kisiel truskawkowy /truskawki, mąka ziemniaczana, woda, cukier/,wafle ryżowe

 

Środa – 22.01.20 r

Śniadanie

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi /mleko/

II Śniadanie

Mandarynka

Obiad

Rosół z makaronem nitki, jarzynami i zieloną pietruszką /marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, lubczyk, mięso wołowe, pietruszka natka, makaron pszenny - mąka pszenna - gluten, jajko/

Zrazy wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, buraczki zasmażane /mięso wieprzowe, brokuły, mąka z amarantusa, mąka pszenna – gluten, jajka, ziemniaki, mleko, masło z mleka, buraki, śmietana 18% z mleka, masło, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Pieczywo orkiszowe /gluten/ z masłem /z mleka/, szynka wiejska, papryka czerwona

 

 

 

 

Czwartek  - 23.01.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, jajko, pomidor, szczypiorek, bawarka na mleku 2%

II Śniadanie

Owoc sezonowy

Obiad

Zupa ogórkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kości cielęce, ogórki kwaszone, koper, pietruszka natka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, śmietana18% - z mleka, lubczyk, susz warzywny/ 

 

Pierogi z mięsem /wołowina, cebula, mąka pszenna - gluten, mąka jęczmienna- gluten, jajka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Szarlotka ze świeżych jabłek /mąka tortowa - gluten, mąka żytnia - gluten, jajko, jabłka, cukier trzcinowy, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia - gluten/

 

Piątek – 24.01.20 r

Śniadanie

Bułka grahamka z masłem, pasta rybna – jajeczna /mąka żytnia, pszenna – gluten, masło z mleka, tuńczyk- ryba, jajka, szczypiorek, papryka, cebula, majonez, przyprawy/, herbata owocowa

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Barszcz biały zabielany z kiełbasą i ziemniakami /kiełbasa, barszcz w butelce - gluten, marchewka, pietruszka, seler, por, czosnek, liść laurowy, majeranek, koper, lubczyk, kiełbasa biała, śmietana 18% z mleka, sól morska, pieprz/

 

Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym, z serem żółtym/makaron: mąka pszenna – gluten, jajko, szpinak mrożony, śmietana 18%, mąka pszenna, jajka, ser żółty z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt naturalny /jogurt z mleka/: płatki owsiane /gluten/, płatki jęczmienne /gluten/,banany suszone, rodzynki, płatki kukurydziane

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Restauracja „EXTRIMM” Arkadiusz Muszyński

ul. Turniejowa 73F/30, 30-619 Kraków

Tel. 12 659 94 94; 505 621 213

Jadłospis od 27.01. - 31.01.2020 r

 

Poniedziałek – 27.01.20 r

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku z żurawiną /płatki jaglane, mleko/

II Śniadanie

Winogrona

Obiad

Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami /wywar mięsny drobiowy: kurczak; marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, brukselka, lubczyk, liść laurowy, kminek, ziele angielskie, śmietana18% z mleka, pietruszka natka, ziemniaki, przyprawy/

 

Kluski leniwe z musem truskawkowym /mąka pszenna - gluten, mąka orkiszowa - gluten, jajka, ziemniaki, ser biały z mleka, truskawki mrożone, cukier/

Kompot

Podwieczorek

Weka z masłem /mąka pszenna– gluten, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, szynka z indyka, pomidor

 

Wtorek – 28.01.20 r

Śniadanie

Bułka kajzerka z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, skrobia ziemniaczana, cukier, masło z mleka/, dżem owocowy, herbata zielona

II Śniadanie

Banan

Obiad

Krem z pomidorów z grzankami /wywar mięsny drobiowy: indyk; warzywny: marchewka, seler, pomidory pelatti, śmietana 30% z mleka, grzanki pszenno-żytnie - gluten, przyprawy/

Pieczeń rzymska w sosie koperkowym, kasza gryczana, surówka z buraczków z jabłkiem /mięso mielone wieprzowo – wołowe, jajka, mąka z amarantusa, mąka typ 500, śmietana 18%  z mleka, świeży koperek, kasza gryczana – gluten, buraczki, jabłko, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Kefir /z mleka/ z jabłkami i chrupkami kukurydzianymi

 

Środa – 29.01.20 r

Śniadanie

Kaszka manna na mleku /mleko, kasza manna/

II Śniadanie

Mandarynka

Obiad

Zupa koperkowa zabielana z ryżem /wywar mięsny: kaczka,  śmietana18% z mleka, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta włoska, pietruszka natka, lubczyk, ryż/

Filet drobiowy panierowany, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z masłem i bułką /filet z kurczaka, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta- gluten, jajka, mleko 2%, fasolka, masło z mleka, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Galaretka domowa wiśniowa /żelatyna, wiśnie, woda, cukier brązowy/, wafle ryżowe

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek  - 30.01.20 r

Śniadanie

Chleb staropolski z masłem /mąka pszenna – gluten, woda, mąka żytnia – gluten, drożdże, sól, olej rzepakowy, masło z mleka/, parówka, ketchup, herbata z cytryną

II Śniadanie

Kiwi

Obiad

Żurek z kiełbasą i ziemniakami   /wywar mięsny (kiełbasa) – warzywny: marchewka, pietruszka, seler, zakwas żurku, mąka żytnia - gluten, śmietana 18% z mleka, przyprawy/

 

Spaghetti bolońskie /makaron spaghetti: mąka pszenna – gluten, jajka, mięso mielone wołowe, pomidory pelatti, czosnek, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Ciasto kruche z owocami sezonowymi /mąka krupczatka pszenna - gluten, masło 82% z mleka, jajka, proszek do pieczenia, cukier, śmietana 18% z mleka, owoce/

 

Piątek – 31.01.20 r

Śniadanie

Bułka grahamka, pasta jajeczna ze szczypiorkiem /mąka pszenna – gluten, mąka żytnia – gluten, jajka, majonez, jogurt naturalny z mleka, szczypiorek/, kakao na mleku 2%

II Śniadanie

Jabłko

Obiad

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami /wywar warzywny: marchewka, seler; wywar z buraków czerwonych, mąka orkiszowa - gluten, śmietana 18% z mleka, zielona pietruszka, przyprawy/

Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem /filet z dorsza - ryba, mąka typ 500 - gluten, bułka tarta - gluten, jajka, mleko 2%, masło z mleka, kiszona kapusta, marchewka, jabłko, olej rzepakowy, przyprawy/

Kompot

Podwieczorek

Jogurt owocowy /jogurt naturalny z mleka, owoce/

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Powrót do poprzedniej strony